Menu

De meest voorkomende ziekte bij kinderen

0 Comments

De meest voorkomende gezondheidsproblemen bij kinderen en adolescenten jonger dan 15 jaar zijn luchtweginfecties. Deze omvatten verkoudheid, faryngotonsillitis, bronchitis, acute bronchiolitis ziekte en otitis, zegt Carlos Valdivia, woordvoerder van de Spaanse Vereniging van Primaire Zorg Kindergeneeskunde (Aepap).De specialist waarschuwt dat “gezonde kinderen tussen de 6 en 8 infecties van de bovenste luchtwegen per jaar kunnen hebben, vooral wanneer ze naar de kinderopvang gaan of hun broers of zussen.” Daarnaast zijn ziekten van tanden en tandvlees, ziekte dermatitis, astma, conjunctivitis, allergische rhinitis en problemen met de spijsvertering, zoals acute gastro-enteritis en obstipatie, ook

Heel gewoon, voegt ziekte hij eraan toe

Om ze te voorkomen, zijn de meest effectieve methoden: borstvoeding, veelvuldig handen wassen, vaccinatie ziekte – die niet alleen het kind beschermt, maar ook je familie -, ventileer het huis minstens één keer per dag, neem een ​​dieet uitgebalanceerd en voldoen aan de nodige slaapuren. Op dezelfde manier stelt Valdivia dat “het belangrijk is om het kind te leren om hun mond te bedekken wanneer ze hoest en om wegwerpbare weefsels te gebruiken.” De meeste luchtweginfecties worden overgedragen door direct contact door druppeltjes speeksel die vrijkomen bij hoesten, ziekte praten of niezen. ”
Wees voorzichtig – vooral in het geval van grote gezinnen – aangezien het zeer waarschijnlijk is dat als een kind ziek wordt, zijn broers en zelfs zijn ouders hem later zullen volgen. Het vermijden van infecties is moeilijk, omdat “veel van de infectieziekten worden overgedragen in de incubatieperiode, voordat de eerste symptomen worden gegeven”, zegt de deskundige; die voorstander is van het wassen van handen – voor en na het omgaan met eten en het gebruik van het toilet -, speelgoed en allerlei soorten gebruiksvoorwerpen.

Het belang van vaccinatie

Goede voeding is bovendien de eerste verdedigingsbarrière om te voorkomen dat kinderen ziek worden. Een gevarieerd en uitgebalanceerd dieet moet worden gevolgd dat goede eetgewoonten en een evenwichtige bijdrage van koolhydraten, ziekte vetten en eiwitten integreert; want “niet alleen het gewicht bepaalt dat het kind goed wordt gevoed. Er kunnen minderjarigen zijn die het juiste gewicht hebben en toch geen goed dieet volgen, “waarschuwt Valdivia. De expert ontmoedigt die producten die als versterkers van de afweer worden verkocht: producten op basis van vitamines (A, D, C) en mineralen (zink), afgeleid van planten, afkomstig van de bacteriën of schimmels zelf en homeopathische producten, sinds Hij twijfelt aan de effectiviteit ervan en meent dat “het noodzakelijk is om meer studies uit te voeren en ze rigoureuzer te maken”.


Parse error: syntax error, unexpected ')' in /home/fakeni13/domains/ambiancenn.nl/public_html/wp-content/themes/vw-hospital-lite/comments.php on line 26